Tukikoirakoulutus

Koirapalvelu Vihmerässä koulutetaan koiran omistajaa kouluttamaan itse itselleen tukikoira omasta koirastaan. Koulutus voi olla yksityisohjausta tai tiimimuotoista. Koulutukseen voi halutessaan myös hakea rahoitusta Suomen Kuulo- ja tukikoirat ry:n asiakkaaksi pyrkimällä. Mikäli olet kiinnostunut tukikoirakoulutuksesta, lähetän sinulle mielelläni tarkempia tietoja koulutuksen kulusta ja kustannuksista sähköpostitse.

Diabeteskoira 

ilmaisee diabeetikon madaltuneen tai liian korkean verensokerin, jotta kohdehenkilö ehtii syödä tai lääkitä itseään ennen kuin tilanne muuttuu vaaralliseksi. Kouluttajana autan sopivan pennun etsinnässä ja valinnassa. Ota siis yhteyttä jo ennen koiran hankkimista. Koulutus voidaan aloittaa myös terveen aikuisen koiran kanssa.

Kuulokoira

ilmaisee kuulovammaiselle esim. palohälyttimen tai puhelimen soivan ja herättää kellon soidessa.

Epilepsiakoira

voi varoittaa lähestyvästä kohtauksesta, hälyttää apua sekä antaa tukea kohtauksen aikana. Epilepsiakoirakoulutus alkoi uutena koulutusmuotona Vihmerässä huhtikuussa 2016.

Muu tukikoira

Tukikoira voidaan kouluttaa hyvinkin yksilöllisiin tarpeisiin esim. erityislasta tai liikuntarajoitteista aikuista varten. Koulutus suunnitellaan kunkin henkilön ja perheen tarpeiden mukaan. Kysy niin kerron lisää!

 

Vihmerä kouluttaa diabeteskoiria, epilepsiakoiria ja kuulokoiria myös Suomen kuulo-ja tukikoirat ry:lle ja on yhdistyksen yhteistyökumppani.

Ota yhteyttä ja kysy yksilöllisistä vaihtoehdoista tukikoiran kouluttamiseksi!

 

Tutustu kuvagalleriaan

Tarinoita ystävyydestä